Begraven of cremeren

Weet jij al hoe jij je uitvaart voor je ziet?

Het lijkt een zwaar onderwerp, maar het kan ook best fijn zijn om na te denken over hoe je je eigen afscheid voor je ziet. Je kunt erover praten en eventueel op schrijven. Informeer wat de mogelijkheden zijn. Je kunt dat beter van te voren doen dan dat je dierbaren later zich moeten afvragen wat je gewild zou hebben. Je kunt het ook aan je eigen dierbaren vragen wat ze willen, zodat je voorbereid bent op het moment dat het zover is.

Bij Coppens Uitvaartzorg heeft u de mogelijkheid om uw wensen van te voren vast te leggen door een wensenboekje in te vullen. Indien u wilt komen wij vrijblijvend langs om te helpen bij het maken van uw keuzes.

begraven-zorg rondom afscheid

Begraven

In Nederland is alles over begraafplaatsen en crematoria geregeld in de Wet op de lijkbezorging. In deze wet worden twee soorten begraafplaatsen genoemd: de GEMEENTELIJKE en de BIJZONDERE begraafplaats.

Er zijn verschillende soorten graven. Bij elk type graf heb je de keuze tussen een algemeen of een particulier graf. We zullen eerst het verschil uitleggen tussen een algemeen of een particulier graf

Cremeren

in Nederland werd het cremeren pas in 1968 wettelijk gelijkgesteld aan begraven. Sinds 2003 is cremeren populairder dan begraven: ruim 60 procent kiest inmiddels voor een crematie.

Waarom steeds meer mensen kiezen voor een crematie heeft diverse redenen. Deels heeft dat te maken met een afnemende weerstand vanuit kerken, die sinds de jaren zestig de keuze voor cremeren of begraven meer en meer overlaten aan de gelovige zelf.

Wilt u alle mogelijkheden eens bespreken?

Wij staan dag en nacht voor u klaar.