Stim fotografie

Uitvaartfotografie waarom wil iemand dat…

De eerste opmerking die ik altijd krijg is; hoe kom je erop om voor afscheidsfotografie te kiezen? Dan loopt er een ‘vreemde’ foto’s te maken van een voor jou zeer emotioneel moment. Het antwoord wat ik dan als uitvaartfotograaf geef is; ik fotografeer vooral de bijzondere momenten tijdens de uitvaart en de liefde, warmte, verbinding en sfeer tijdens het afscheid. Als het goed is merk je niet eens dat ik er ben. “Had ik het maar eerder geweten” is dan ook vaak de reactie die ik hoor als ik vol passie over mijn mooie werk praat.

Ik ben gespecialiseerd in uitvaartfotografie, het is heel anders dan even een foto maken tijdens een uitvaart.

Als afscheidsfotograaf ken ik de uitvaartetiquette, ben ik zeer flexibel, kan ik snel schakelen en zie dingen die je als nabestaanden niet ziet.

Afscheidsfotografie krijgt steeds meer bekendheid, de vraag naar een mooie afscheidsreportage neemt gelukkig toe. Er zijn steeds meer mensen die een uitvaartfotograaf inhuren.

Er zijn diverse redenen om voor afscheidsfotografie te kiezen. Nabestaanden beleven het afscheid en de uitvaart in een roes. Als achteraf op foto’s belangrijke momenten vastgelegd blijken te zijn zoals een troostend gebaar, een glimlach of een omhelzing, kan hier een troostende werking vanuit gaan. Familieleden die in het buitenland wonen en niet of niet op tijd aanwezig kunnen zijn op de plechtigheid zullen een album met veel interesse inzien. Ook kinderen die nu nog jong zijn en nog niet geheel beseffen wat er aan de hand is later in hun leven, deze dag nogmaals herbeleven.

Persoonlijk weet ik dat het heel belangrijk kan zijn om een “tastbare” herinnering te hebben aan het afscheid van een dierbare. Mijn vader is overleden toen ik 15 jaar was, afscheidsfotografie bestond toen nog niet. Ik vind het jammer dat ik niet terug kan kijken hoe de uitvaart van mijn vader is geweest. Vragen blijven… hoe zag de kist eruit, wat voor bloemen lagen erop, wie hebben er gesproken, maar ook wie waren er allemaal.

Oh wat zou ik graag nog even terug willen kijken… die dag is volledig langs me heen gegaan

Bezoek onze stand op de uitvaartbeurs op 11 mei om met ons de verschillende mogelijkheden te bespreken.

blok-Stim-fotografie